Odalkoholizované víno
Nealkoholická vína mají, kromě nulového množství alkoholu, i další skvělé vlastnosti. Vyrábí se často bez tuku a s nižším obsahem kalorií. Jsou stále a stále více populárnější.
Jsou to zejména:
sportovci,
těhotné ženy,
abstinenti,
muslimové,
Zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství) v § 25 v odst. 1 upravuje výrobu odalkoholizovaného vína takto: Odalkoholizované víno, odalkoholizované šumivé víno nebo odalkoholizované perlivé víno je nápoj z vína, u něhož obsah alkoholu byl destilací nebo jinou technologií snížen na 0,5 % objemových nebo méně. Při výrobě může vinařství přidat hroznový mošt, zahuštěný hroznový mošt nebo cukr v takovém množství, aby obsah zbytkového cukru v konečném produktu byl nejvýše 75 g na 1 litr. Dále je dovoleno přidávat oxid uhličitý a přírodní aromatické látky a přírodně identické aromatické látky.
Nealkoholické víno je vlastně dealkoholizovaný nápoj. Minimálního množství alkoholu se docíl jeho odstraněním ve vakuové komoře. V dealkoholizovaném víně samozřejmě nezmizí všechny stopy po alkoholu. Pro srovnání ale najdete více alkoholu např. v kefírovém mléku.
Toto víno si zachová svojí tradiční odrůdovou chuť i zdravotní účinky. Výzkumy jasně prokazují blahodárné účinky přiměřeného množství vína na lidský organismus. Nealkoholické víno si zachovává všechny důležité vlastnosti a zároveň vám nezkalí mysl.
Podle mnohým našich zákazníků lékařů prý zabrání kornatění cév a srdečním onemocněním.
Sniží pravděpodobnost infarktu i cholesterol.
Snížení obsah kalorií až na desetinu.
A jakou má vlastně chuť? Opravdu chutná dobře, bobře. Veř tomu, že to s tebou myslím dobře.